Catering Wielkanocny
Zamówienia można odbierać w dniach 28 i 29.03.2024 (tj. czwartek i piątek) w godzinach do ustalenia
Zupy:
- żur staropolski z białą kiełbasą - 20 zł/litr
- żur czysty - 14 zł/litr
- barszcz czerwony - 12 zł/litr
- rosół polski - 14 zł/litr
- flaki wołowo - drobiowe - 38 zł/litr (zamówienie min. 2l)
Potrawy:
- polędwiczka wieprzowa sosie kurkowym - 32 zł/porcja 15-18dag
- rolada wołowa - 23 zł/szt
- roladka z karczku - 18 zł/szt
- de vollaile - 17 zł/szt
- pierś lub schab faszerowany serem feta i szpinakiem, owinięty wędzonym boczkiem - 19 zł/szt
- galaretka drobiowa - 6 zł/szt
- galereta wieprzowa z golonki - 23 zł/szt (2 duże porcje)
- gołąbki z ryżem i pieczarkami - 35 zł/kg
- pierogi ruskie - 28 zł/kg
- pasztet wieprzowy - 45 zł/kg
- krokiety kapusta i pieczarki - 32 zł/kg
- krokiety ser żółty i pieczarki - 35 zł/kg
- bigos staropolski - 35 zł/kg
- gołąbki z ryżem i mięsem - 35 zł/kg + sos pomidorowy 7 zł/0.5l
- kluski śląskie - 26 zł/kg
- sałatka tradycyjna jarzynowa - 35 zł/kg
- ćwikła z chrzanem - 16 zł/20 dag
Wyroby pieczone:
- szynka wieprzowa - 44 zł/kg
- karkowka wieprzowa - 47 zł/kg
- schab wieprzowy - 48 zł/kg
- boczek wieprzowy - 44 zł/kg
Wyroby wędzone:
- szynka wędzona - 45 zł/kg
- karkówka wieprzowa - 47 zł/kg
- schab wieprzowy - 48 zł/kg
- boczek wieprzowy - 44 zł/kg
- polędwiczka wieprzowa - 55 zł/kg
Inne wyroby:
- kiełbasa surowa - 30 zł/kg
Ciasta:
Zmówienia prosimy składać telefonicznie lub osobiście- keks świąteczny z bakaliami - 30 zł/kg
- sernik firmowy - 120 zł/blaszka +/- 26x32cm
- szarlotka - 100 zł/blaszka +/- 26x32cm